Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяКоли важко втримати зоровий контакт. Як фліртувати, якщо ви соромʼязливі

Вибирати комфортне місце та не боятися червоніти

Коли важко втримати зоровий контакт. Як фліртувати, якщо ви соромʼязливі — Життя на Wonderzine

Флірт здебільшого сприймають як щось легке, приємне й авантюрне, але в інтровертивних чи замкнутих людей він може викликати страх. Як почати розмову й не наговорити нісенітниць? А що як я сильно почервонію чи робитиму незграбні рухи? Для когось сам концепт small talk виглядає як цілком імовірний варіант пекла. 

Розповідаємо, на що варто звернути увагу, щоб полегшити собі процес флірту, якщо ви соромʼязливі, і чому не варто приховувати це. 

текст: Ольга Дуденко

 

 

Не сприймайте флірт надто серйозно 

Вам необовʼязково думати про те, що флірт має приводити до тривалих стосунків чи серйозних почуттів. Нехай вас не обтяжують ці переконання, адже флірт може бути просто приємним спілкуванням із людиною, яка вам імпонує, або обмін із нею улюбленими смішними відео з тіктока. Флірт ні до чого не зобовʼязує, тому сміливо знайомтеся, спілкуйтеся й кокетуйте, якщо у вас виникло таке бажання. 

 

 

 

 

Похваліть себе перед дзеркалом

Можете заздалегідь придумати афірмації, які допоможуть вам додати собі впевненості перед тим, як фліртувати чи спілкуватися з кимось. Згадайте, чого ви соромитеся найбільше, що вам не подобається в собі, що ви знецінюєте – і напишіть або озвучте це в позитивному ключі перед дзеркалом, поки збираєтеся на вечірку, подію чи зустріч. Наприклад, «Я впевнена(-ий) у собі й люблю себе», «Сьогодні я чудово проведу час і поспілкуюся з прекрасними людьми», «Я дуже цікава(-ий) і зі мною завжди приємно спілкуватися на різні теми».  

 

Одягніть улюблений одяг

Це може бути одяг, у якому ви впевнено почуваєтеся або з яким маєте приємні спогади. Це стосується не тільки одягу, а й інших атрибутів зовнішнього вигляду: оточіть себе речами, які приносять вам найбільше задоволення та впевненості в собі. Наприклад, ароматні парфуми, яскравий манікюр чи улюблена прикраса.

 

 

 

Виберіть середовище, зручне для спілкування чи знайомств 

Якщо ви не любите танцювати, – очевидно, діджей-сети в барі чи масштабні концерти – не найкраще місце для флірту, адже таке середовище не додаватиме комфорту й тільки посилюватиме небажання та соромʼязливість завʼязувати розмови з іншими. Виберіть локацію чи подію, яка близька вашому темпераменту чи інтересам: для когось це камерний музичний вечір, для когось – квартирник, ще для когось – барахолка чи кулінарний майстер-клас. 

 

Спробуйте поспілкуватися в соцмережах

Якщо ви хочете пофліртувати з людиною, яка вам дуже подобається, і це страшно зробити, на початку можна поспілкуватися в соціальних мережах. В онлайн-режимі співрозмовники не бачать вашої реакції, соромʼязливості чи невпевненості, тому так набагато легше розпочати спілкування, формулювати думки й вести діалог. У вас також є можливість більше дізнатися про людину й надіслати йому чи їй улюблені меми (й отримати їх у відповідь). 

 

 

 

 

Усміхайтеся 

Усмішка точно полегшить процес розмови й налаштує вас на позитивний настрій під час флірту з новою людиною. Можете посміятися чи пожартувати – це розрядить обстановку й викличе прихильність і товариськість вашого співрозмовника / співрозмовниці. Крім того, усмішка не потребує такої відкритості чи впевненості, як підморгування або ж постійна підтримка зорового контакту. 

 

Будьте уважною(-им) слухачкою(-ем)

Люди завжди цінують увагу до їхніх слів і думок, тому проявляйте зацікавленість у тому, що вам говорить співрозмовник. Водночас це мотивує людину дізнаватися більше й про вас, отже, буде набагато легше будувати бесіду. Намагайтеся не відволікатися на повідомлення в телефоні, коли вам розповідають про щось, ставте уточнювальні запитання щодо сказаного, діліться власним досвідом чи сприйняттям почутого від інших. 

 

 

 

Говоріть приємні слова та компліменти

Себе перед дзеркалом ви похвалили, час похвалити когось іншого. Не бійтеся відзначити те, що вам сподобалося в одязі співрозмовника, у його зовнішності чи манері висловлюватися, у його життєвих поглядах і спілкуванні. Це прихильно налаштує людину, з якою ви спілкуєтеся, і допоможе розпочати розмову. 

 

Скажіть про те, що ви соромʼязливий/соромʼязлива 

Адже соромитися – це нормально. Ви не маєте засуджувати себе за те, що ваші щоки раптово почервоніли або вам важко запитати щось у людини, яка дуже сподобалася. Якщо вам дуже страшно чи дискомфортно, зізнайтеся людині, з якою спілкуєтеся, про те, як почуваєтесь. Можете сказати йому чи їй: «Я інтроверт(-ка), тому мені важко дається комунікація», «Я соромлюся почати розмову, але б дуже хотів(-ла) поспілкуватися з тобою» тощо. 

 

 

Фото: Rawpixel, Amazon

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.