Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЖінки, які працюють в Антарктиді, скаржаться на часті сексуальні домагання й насильство

Вони стверджують, що на їхні скарги не реагують

Працівниці науково-дослідної станції США «Мак-Мердо» в Антарктиді повідомляють про систематичні випадки сексуального домагання й насильства з боку своїх колег-чоловіків. Про це пише Associated Press.

У 2022 році Національний науковий фонд (федеральне агентство, яке здійснює нагляд за Антарктичною програмою США) опублікував звіт. У ньому зазначалося, що 59% жінок зазнали домагань або нападів під час роботи, а 72% жінок відповіли, що неналежна поведінка є проблемою в Антарктиді.

Associated Press провели розслідування й виявили, що скарги працівниць на домагання чи напади не сприймали серйозно, унаслідок чого на робочому місці формувалася ворожа для жінок атмосфера.

В одному випадку жінка поскаржилася на те, що її обмацав колега. Однак зрештою її скаргу проігнорували, а вона була вимушена продовжувати працювати з кривдником. Ще одну жінку звільнили після того, як вона поскаржилася на сексуальне насильство. Інша працівниця розповіла, що керівництво на базі перекваліфікувало її звинувачення зі зґвалтування на домагання.

Після публікації звіту Національного наукового фонду випадки насильства на станції не припинилися. За п’ять місяців одна з працівниць розповіла, що її колега, Стівен Бінеман, притиснув її до землі й душив, поклавши ногу їй на горло. Чоловік своєї провини не визнав, а його адвокат стверджує, що жінка сама ініціювала такі дії. Утім, Бінемана звільнили й вислали до США. Суд над ним заплановано на листопад. 

Звіт наукового фонду спричинив розслідування в Конгресі. Компанія-підрядник Leidos заявила, що не отримувала жодних заяв про сексуальне насильство на станції впродовж п’яти років, до квітня 2022 року. 

Утім, вони пообіцяли поліпшити безпеку на станції. Зокрема, встановлять вічка на дверях гуртожитків, обмежать доступ до ключів, якими можна відкрити кілька кімнат, а також нададуть командам на місцях додатковий супутниковий телефон. Також Leidos мають негайно повідомляти Національний науковий фонд про випадки сексуального насильства й домагань. Окрім цього, фонд відкрив цілодобову гарячу лінію і створив офіс для розгляду подібних скарг, а також надатиме адвоката для постраждалих.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.