Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: чи справді алкоголь робить людей навколо привабливішими

Дослідники перевірили поширене твердження

У 1980-х роках у США виник термін beer goggles («пивні окуляри»). Ним описують явище, коли люди після вживання алкоголю починають вважати певних інших людей привабливішими. Утім американські дослідники встановили, що, попри поширену думку, алкоголь насправді не змушує нас бачити інших людей більш привабливими, ніж вони видаються нам, коли ми тверезі.

Про це пише The Guardian із посиланням на дослідження, опубліковане в науковому журналі Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

Дослідники Стенфордського університету й Університету Піттсбурга запросили 18 пар гетеросексуальних чоловіків, щоб ті зімітували звичні дружні посиденьки з алкоголем. Учасникам дослідження надали фото й відео й попросили оцінити рівень привабливості чоловіків і жінок на них, а також обрати, з ким вони хотіли б узяти участь у наступному дослідженні. 

Під час однієї з таких зустрічей чоловіки пили журавлиний сік із невеликим вмістом горілки. Опісля їх знову попросили оцінити рівень привабливості людей на фото й відео.

У результаті з’ясувалося, що алкоголь не вплинув на оцінку учасників дослідження. Однак у них підвищилася сміливість: у стані алкогольного сп’яніння чоловіки в 1,71 раза частіше обирали тих, кого вважали найбільш симпатичними.

Дослідники підсумували, що алкоголь може додавати сміливості, щоб почати спілкування з людиною, яка подобається. Однак результати ще потрібно перевірити на більшій і різноманітнішій кількості учасників, а також поекспериментувати з більшою кількістю алкоголю.

Професорка Стенфордського дослідницького центру профілактики Моллі Бодрінґ вважає, що дослідження може розкрити корисну, але потенційно небезпечну природу алкоголю.

«Люди можуть скористатися тим, що соціальні мотиви й наміри змінюються під упливом алкоголю. Це може видаватися привабливим у короткостроковій перспективі, але, можливо, буде шкідливим у довгостроковій», – зазначила Бодрінґ.

 

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.