Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяРозбавити рутину. 10 ідей побачень для пар у довгострокових стосунках

Не тільки серіали та кафе

Розбавити рутину. 10 ідей побачень для пар у довгострокових стосунках — Життя на Wonderzine

Бути в довгострокових стосунках так приємно – більше ви не мусите ходити на незручні перші побачення, підбирати найкращі аутфіти та шукати кавʼярню, яка підійде всім. Можна просто лишитися вдома в улюблених спортивних штанах і дивитися свої комфортні шоу.

Та навіть від найкращої рутини з часом втомлюєшся. Для тих, хто хоче розбавити свої серіальні вечори та кавові ранки чимось новим, пропонуємо 10 ідей для побачень. Залишилось лише знайти день, коли всі планети, настрої та графіки зійдуться.

текст: Анастасія Микитенко

 

 

Нові хобі

Починати щось разом – це завжди цікавий досвід, який дає змогу багато чого нового дізнатися і про себе, і про партнера. А ще вийти з побачення й мати щось гарненьке, що ви зробили своїми руками.

Отож оберіть свій фаворит – малювання, ліпка, танці, креативне письмо, створення прикрас, вʼязання, гра на музичних інструментах, вивчення мов – і займіть свій вільний час щонайменше на наступний місяць.

 

 

 

Барахолки та секондхенди

У магазинах ми зазвичай знаємо, що хочемо, тому шопінг стає рутинним заняттям. А блукання барахолками та секондхендами – це зовсім інше. Ви шукаєте ідеальну річ, навіть не знаючи, як вона виглядає й узагалі чи вона належить до одягу, посуду або меблів. 

Це бюджетний спосіб розширити ваші з партнером(-кою) смаки, разом прожити відчуття приємного хвилювання й зачудування від різноманітності стилів і прикрасити оселю або гардероб речами, на які б ви побоялися витратити гроші в інших магазинах. Навіть якщо ви нічого не купуєте, можна разом ходити та придумувати те, як би ви обставили оселі різних століть і які б історії в них відбувалися б. 

 

Невеликі міста навколо

Зараз як ніколи хочеться подорожувати Україною. Та якщо ви вже побували в усіх великих містах, пропонуємо звернути увагу на маленькі містечка та села біля них. Саме там можна знайти дух регіону, маленькі музеї з найцікавішими екскурсоводами та моторошними легендами й відчуття спокою, адже не треба бігати, щоб встигнути побачити все за два дні. 

Це чудова ідея для тих пар, які мають лише один вихідний, проте однаково хочуть побачити щось нове. Наприклад, біля Києва є палацово-парковий ансамбль у Качанівці, яскрава садиба в селі Томашівка, водяний млин у селі Городище-Пустоварівське тощо. Якщо у вас є машина, то можна довго кудись їхати в невідомому напрямку, доки вам не сподобаються краєвиди. 

 

 

 

Настільні ігри із запитаннями

Іноді здається, що ви вже знаєте одне про одного все. Проте, можливо, щось змінилось, а можливо, є щось, що ви ще не встигли обговорити. У партнері(-ці) та ваших стосунках завжди можна відкривати щось нове. 

З цим можуть допомогти настільні ігри – наприклад, «Між нами» або playersgetready. У них є 150 питань, які психологи розробили спеціально для пар. Тож у холодні вечори можна залишитися вдома, заварити чай та стати одне одному ще трошки ближчими. 

 

Нові види спорту

Іноді ми залишаємо якісь види спорту в шкільних спортзалах, проте іноді так приємно повертатися до них, особливо якщо є з ким. Спробуйте пограти разом у волейбол, бадмінтон, великий теніс або ж сходити у скеледром і на каток. 

 Також для пар чудово підходять йога та стретчинг. Це хороша нагода по-новому вивчити тіла одне одного, разом розвиватися, а також навчитися ще більше довіряти одне одному, адже, наприклад, у йозі багато парних асан вимагають повного покладання одне на одного. 

 

 

 

Подорожі вдома

Зараз виїзд за кордон досить обмежений, але подорожувати іншими культурами досі хочеться. Отож спробуйте влаштовувати тематичні вечори вдома – готувати різні кухні світу (наприклад, албанську або в’єтнамську) та читати поезію або переглядати фільми цієї країни. Звісно, це не зовсім те саме, що перебувати там фізично, проте такі домашні подорожі однаково допомагають відкривати для себе щось нове. 

 

Волонтерство

Допомогти країні боротися можна не тільки грошима, а й часом і зусиллями. Підіть разом плести сітки, сортувати та пакувати ліки й одяг, допомагати притулкам для тварин. 

Ви також можете провести час із дітьми або ж із літніми людьми – пограти з ними в ігри, влаштувати культурний вечір, сходити на прогулянку в парк тощо. Краще проконсультуватися з працівниками про те, яка допомога потрібна. 

 

 

 

Фотосесія

Ви можете фотографуватися парою або окремо, запросити фотографа або ж придумати та втілити свої ідеї самостійно. Це хороший спосіб разом повчитися чогось нового, проявити свою креативність у безпечному оточенні та показати, як ви бачите одне одного.  

 

Туристи у власному місті

Іноді ми краще знаємо інші міста, аніж те, у якому живемо. Ми постійно думаємо про те, що музеї та галереї від нас не втечуть, що буде ще безліч можливостей, щоб їх відвідати пізніше. Проте це пізніше все не наступає. 

Отож радимо парам побувати туристами у власному місті – відвідати разом пішу екскурсію, сходити на виставки, театральні або балетні вистави, спробувати туристичні ресторани та кафе, пожити в готелі або поїхати в райони, де ви раніше ніколи не гуляли. 

 

 

 

Улюблене побачення

Чи пам’ятаєте ви своє перше побачення? Або річницю? Або місце, де ви заручилися? Іноді так приємно вдаритися в ностальгію та пережити наново ті приємні моменти, які ви створили разом. 

Спробуйте реконструювати важливе для вас побачення й обговорити, як було тоді й що ви відчуваєте зараз, як змінилися ваші стосунки, які нові риси ви відкрили одне в одному за цей час, наскільки ближчими ви стали.  

 

Фото: Etsy, Freepik, Playersgetready

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.