Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЗагроза сексуальних домагань заважає жінкам займатися спортом у вечірній час – дослідження

Вони часто змушені змінювати свої спортивні звички заради власної безпеки

У Великій Британії жінки часто відмовляються займатися спортом на вулиці у вечірній час через загрозу сексуальних домагань. 

Минулого місяця в країні провели загальнонаціональне опитування серед тисячі жінок. У результаті 48% респонденток відповіли, що не займаються спортом на вулиці після настання темряви, а 46% змінюють свій розпорядок дня або звички в місяці, коли тривалість світлового дня скорочується. Сексуальних домагань або залякування під час заняття спортом у вечірній час бояться 6 із 10 жінок.

Директорка з маркетингу в Sport England і This Girl Can Кейт Дейл сказала: «Зі скороченням світлового дня багато жінок із міркувань безпеки воліють залишатися вдома. Це призводить до зниження рівня фізичної активності. Вплив цього на загальний стан здоров’я й благополуччя жінок викликає велике занепокоєння й потребує уваги і втручання.

Не правильно, що майже пів року ми відчуваємо, що в нас менше можливостей бути активними в той спосіб, який нам підходить. І навіть якщо ми виходимо на вулицю, важко отримати радість, свободу й упевненість від фізичної активності, якщо ви постійно озираєтесь або стежите за оточенням».

Раніше Sport England визначили й інші чинники, що заважають жінкам займатися спортом. Серед них – страх осуду з боку чоловіків і жінок, занепокоєння щодо особистої безпеки, стереотипне зображення жінок у медіа, яке може формувати негативне ставлення жінки до самої себе.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.