Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як депресія в матерів може впливати на бажання дітей вчитись в університеті

Дитина має на 12% менше шансів вступити до закладу вищої освіти

Нове дослідження Брістольського університету показало, що молоді люди, чиї матері протягом життя переживали періоди депресії, рідше навчалися в університеті.

Раніше було відомо, що прояви депресії в матері можуть вплинути на рівень освіти молодих людей у ​​середній школі, психічне здоров’я та соціально-емоційний розвиток. Тепер виявили, що материнська депресія також може впливати на молодих людей, які вступають до університету. А в майбутньому й на їхній рівень фінансового й соціального добробуту. 

У межах дослідження проаналізували дані, зібрані від 8952 учасників Брістольської наукової роботи «Діти 90-х». Це світове довгострокове дослідження, яке спостерігало за вагітними жінками і їхніми нащадками з 1991 року.

Команда використовувала дані анкет, які заповнювали матері під час вагітності та після народження дитини: у 1, 5, 8, 11 і 18 років. Також проаналізували інформацію, яку надали для опитування молоді люди у віці 16, 18 і 26 років, разом із записами іспитів, складених у 14 і 16 років.

Дослідницька група виявила, що в кожному опитувальнику, у якому мати під час виховання дитини вказала, що відчуває симптоми депресії, дитина мала на 12% менше шансів навчатися в університеті, навіть якщо врахувати соціально-економічні фактори. Цей ефект пояснюється відмінностями в результатах іспитів молоді у ​​середній школі у віці 16 років.

«За оцінками, депресія проявляється в кожної п’ятої матері, яка має дітей до 16 років. Наше дослідження показало, що молоді люди, чиї мами відчували більше симптомів депресії протягом життя, мали меншу ймовірність навчатися в університеті. Відмінності у важливих освітніх результатах були помітні ще до того моменту, як молода людина досягла 16 років», – сказала наукова співробітниця Бристольської медичної школи та докторка Аманда Хьюз.

Саллі Боумен з Avon & Wiltshire Mental Health Partnership NHS Trust і провідна авторка дослідження додала, що освітня система має враховувати існування материнської депресії і її негативний вплив на учнів: «Варто зосереджуватися на покращенні результатів цих дітей у навчанні ще до або під час середньої школи».

Наразі дослідницька група планує провести аналіз того, як материнська депресія може вплинути на результати навчання в середній школі. Бо це має вирішальне значення для подальших результатів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.