Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: дашборд «гарячих ліній» для постраждалих від домашнього насильства

Щоб легко знайти інформацію про необхідну допомогу й підтримку

Міністерство соціально політики створило дашборд «гарячих ліній» центрів, де надають допомогу постраждалим від домашнього насильства. На дашборді є інформація про наявні «гарячі лінії» в територіальних громадах і регіонах.

«Такий важливий інструмент – це ще один крок у напрямі поліпшення безпеки й підтримки тих, хто переживає важкі моменти. Тепер кожен може легко знайти інформацію про необхідну допомогу й підтримку. Продовжуємо працювати над створенням безпечнішого й відкритого суспільства, де кожна людина може відчути себе захищеною», – зазначили в Мінсоцполітики.

Відомо, що за 10 місяців 2023 року Національна поліція отримала 244 тисячі заяв про вчинення домашнього насильства. 77% заяв надійшло від жінок, однак зростає частка звернень чоловіків. А кількість кривдників, яких притягують до відповідальності поліцейські, теж більшає.

Повідомлялося, що Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт, який пропонує внести зміни до низки законодавчих актів, щоб мати змогу застосовувати до кривдників електронні засоби контролю. Це допоможе відстежувати, чи не порушують вони вимог обмежувальних приписів і заходів, наближаючись до потерпілої людини. 

Також пропонуються штрафи за домашнє насильство.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.