Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяTikTok-тренд: жінки висміюють упередження про себе через відомі картини

І передають власний гнів від пережитого негативного досвіду

Один із нових трендів, який набирає популярності в TikTok, полягає в тому, щоб висміяти упередження, з якими часто стикаються жінки. Учасниці цього тренду глузують над застарілими суспільними нормами за допомогою картин відомих художників.


 

Вирази облич персонажів цих картин відображають реакцію на ті чи ті розповсюджені упередження про жінок, а також ситуації, з якими жінки в патріархальному суспільстві часто стикаються. Найбільшою популярністю в тренді користується полотно Огюста Тульмуша «Наречена, яка вагається» (The Reluctant Bride).

Через вираз обличчя героїні картини, яка видається роздратованою, користувачки передають власний гнів від пережитих досвідів. Як пише видання Refinery29, це роздратування, що настає від виконання певних ролей, яких суспільство очікує від жінок: доглядальниці, покоївки, нареченої тощо. 

«Я думаю, що її обличчя є ідеальним втіленням жіночої люті, тому так багато людей ототожнюють її із собою», – сказала в коментарі виданню 29-річна Гейзел.

Письменниця Сорія Чемалі також прокоментувала тренд: «Гадаю, це резонує серед людей, особливо жінок, яких часто змушують не виявляти це почуття (гнів – ред.). Але вони відчувають його у своїх кістках, у поставі, у виразі обличчя. Це не вбивчий гнів, а такий, коли роздратування проникає так глибоко, що все, що ти можеш зробити, – це, ну, просто зробити такий погляд».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.