Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяОщадливість і саморозвиток. Instagram опублікував тренди, які розвиватимуть зумери у 2024 році

Практикуватимуть свідоме споживання, веганство й активізм

Instagram поділився, які тренди покоління Z прагне розвивати у 2024 році. Платформа провела опитування у США, Великій Британії, Бразилії, Індії та Південній Кореї. Воно охопило теми, що мають значення для покоління зумерів, як-от: мода й краса, соцмережі, стосунки й дружба, активізм тощо.

Мода й краса

Опитування показало, що у 2024 році покоління Z зосередиться на цілях сталої моди. Серед практик, які можуть бути найбільш популярними в наступному році, – купувати менше одягу, носити ті ж самі образи, скуповуватися в місцевих магазинах, бути ощадливими й купувати речі з секонд-гендів.

Щодо модних трендів, то прогнозують такі: простий одяг, тяжіння до вінтажного стилю, повторювання старих образів, економність, носіння одягу в несподіваний спосіб, а також розвиток гендмейду.

Майже 1/3 представників покоління Z заявили, що вони прагнуть бути більш креативними, створюючи власний стиль, а також хочуть віднайти свою «естетику». Головне для них – бути індивідуальними й носити одяг, у якому їм буде комфортно. Також зумери хочуть самовиражатися за допомогою парфумів.

Також опитані зазначили, що їхніми улюбленими порадами щодо краси були поради про зачіски й догляд за шкірою. А ось тенденцію голити брови вони хотіли б залишити в минулому. 

Соціальні мережі

У 2024 році представники покоління Z планують використовувати соціальні мережі, щоб не відставати від своїх друзів і сім'ї. На другому місці – прагнення бути в курсі всіх трендів.

Стосунки та дружба

63% респондентів зазначили, що не перебувають у романтичних стосунках та, ймовірно, не прагнутимуть найближчим часом змінити свій статус. Пріоритет для них – це в наступному році зміцнювати ті стосунки, які вони вже мають.

Також зумери визначили найгірші риси, які мають люди. Це чавкання під час їжі, брудні нігті, імітування дитячого голосу й слідкування за своїми колишніми в Instagram. 

Соцмережа також виділила найпопулярніші способи флірту серед представників покоління Z: вподобання історії, створення допису з людиною або додавання її до списку близьких друзів.

Згідно з опитуванням, найбільше у своїх друзях зумери цінують те, що їм «можна все розповісти» і що вони «розуміють їх ліпше за інших». 

Стиль життя

Представники покоління Z заявили, що наступний рік хочуть присвятити самовдосконаленню, бути щасливими й не вимагати від себе багато. Кожен третій опитаний вважає, що досягти фінансового успіху можна через самозайнятість у тій чи тій формі. 

Пріоритети зумерів на 2024 рік – це регулярно займатися спортом, правильно харчуватися, рухатися кар’єрними сходами й подорожувати. 

Їжа

Представники покоління Z зацікавлені в тому, щоб спробувати трендові продукти та інгредієнти. 45% заявили, що зацікавлені в споживанні веганських продуктів, а 42% хочуть спробувати м'ясо рослинного походження.

Знаменитості

75% опитаних належать до фанспільнот. Найпопулярніші фандоми у світі пов'язані з телешоу чи аніме, музикантами й відеоіграми. Більшість представників покоління Z зазначили, що надсилали особисті повідомлення знаменитостям в Instagram. На їхню думку, це найкращий спосіб висловити свою підтримку і вдячність.

Активізм

У 2024 році представники покоління Z прагнуть навчатися й навчатися інших, щоб вирішувати важливі для себе питання, а також використовувати соцмережі для поширення обізнаності у тій чи тій темі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.