Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДослідження: танці можуть приносити більше задоволення, ніж звичайні фізичні вправи

Вони є ефективними для схуднення й поліпшення самопочуття

Танці можуть бути ефективним способом схуднути, а також приносять більше задоволення, ніж звичайні фізичні вправи. Про це пише Medical News Today із посиланням на відповідне дослідження.

Учасники дослідження щотижня мали три танцювальні сесії від 40 до 90 хвилин. Усі дослідження тривали щонайменше чотири тижні. Більшість із них тривала три місяці, а одне – рік.

Учені, які вивчали користь танців для людей з надмірною вагою й ожирінням, виявили, що танці можуть бути ефективним способом схуднення. Зазвичай така фізична активність приносить більше задоволення, ніж звичайні фізичні вправи. Люди, які регулярно займалися танцями, демонстрували поліпшення індексу маси тіла, як порівняти з тими, хто не займався танцями.

Професор громадського здоровʼя з Університету штату Нью-Мексико, доктор Джагдіш Хубчандані підмітив : фізичні вправи з великим навантаженням зазвичай «вимагають сильної мотивації і сприймаються як зусилля, часто з великими витратами, наприклад економічними, фізичними».

А докторка Менка Гупта додала, що танці приносять достатньо задоволення, щоб їх можна було розглядати як варіант фізичних вправ для людей, які прагнуть поліпшити своє фізичне здоровʼя. Гупта також зауважила, що приємна фізична активність може підняти настрій і зменшити стрес.

Джагдіш Хубчандані вважає, що варто обрати доступний для себе вид танців (бажано з високою інтенсивністю, як-от хіп-хоп) і займатися ним постійно. Водночас Гупта пропонує спробувати бальні танці, якщо хочеться щось менш активне. Вони також підійдуть для людей старшого віку. За словами Гупти, бальні танці поліпшують поставу й зміцнюють серцево-судинну систему.

Докторка також схвально відгукується про зумбу: «[Вона] поліпшує настрій і когнітивні навички, як-от ухвалення рішень. Зумба допомагає розвивати нові нейронні звʼязки, особливо в ділянках, що відповідають за виконавчу функцію, довготривалу памʼять і просторове розпізнавання».

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.