Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: чи може проживання на самоті погіршувати психічний стан

Деякі люди, які живуть самі, більш схильні відчувати депресивний стан

Національний центр медичної статистики Центру контролю й профілактики захворювань США (CDC) дослідив, чи люди, які живуть самі, частіше відчувають депресивний стан. Про це пише Guardian.

Дослідження спирається на дані 2021 року, отримані під час щорічного Національного опитування про стан здоровʼя. Воно виявило, що трохи більше 6% людей, які живуть на самоті, повідомили про відчуття депресії, як порівняти з 4% людей, які живуть із кимось.

Утім, 93% учасників повідомили, що життя на самоті не має негативного впливу на їхнє психічне здоров’я або цей вплив не значний. Для багатьох були важливі не стільки життєві обставини, скільки рівень підтримки, який вони відчували від інших людей.

Дослідники запитували в учасників, як часто ті отримують соціальну й емоційну підтримку. 19,6% дорослих, які жили самі й рідко мали таку підтримку або ніколи не мали її, удвічі частіше відчували депресивний стан. Серед тих, хто живе з кимось, показник становить 11,6%. 

Але у звіті також зазначається, що не було суттєвої різниці у відчутті депресії серед тих, хто сказав, що завжди, іноді або зазвичай отримує соціальну й емоційну підтримку незалежно від того, чи живуть вони самі, чи з іншими особами.

У дослідженні йдеться, що хоча проживання на самоті може збільшити ризик соціальної ізоляції, люди, які живуть самі, «можуть бути активно залучені до своєї роботи або громади, а також мати доступ до соціальних мереж і соціальної й емоційної підтримки, що може бути захистом для психічного здоровʼя».

Раніше ВООЗ оголосила самотність глобальною загрозою для здоров’я.

Ілюстрація: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.