Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: проєкт «Як ми їмо: кухня воєнного повсякдення» про те, як їжа дозволяє вижити у війні

Заснований на реальних історіях людей

На «Радіо Культура» стартував проєкт, у якому через історії людей розказують, як їжа, її здобування, приготування й розподіл дозволяють вижити у війні.

Проєкт отримав назву «Як ми їмо: кухня воєнного повсякдення». Це історії людей, які пережили окупацію й інші воєнні досвіди. Рутина стосунків і ритуалів їжі – важливий сюжет розмови про їхні щоденні проблеми й перемоги. 

Авторками проєкту стали Юлія Чаплінська, Марина Люта й Ана Море. Наратор проєкту – Вадим Карп’як, наукова консультантка проєкту – Олена Брайченко.

«Цей проєкт виявився доволі складним на етапі запису свідчень очевидців. Ще живі емоції, минуло занадто мало часу, відколи герої й героїні нашого серіалу вирвалися з окупації, і ці історії їм ще не відболіли… Серед наших респонденток є ті, хто саме для нашого проєкту розповів про свій досвід окупації вперше. На щастя, усі герої й героїні нашого серіалу благополучно пережили окупацію чи вирвалися звідти. Їхні розповіді дуже емоційні, часто під час запису ми плакали всі разом», – розповіла Юлія Чаплінська.

Серед історій проєкту можна буде почути, зокрема, розповіді військових про облаштування кухні на війні. А також про приготування їжі для тварин, які також потерпають від воєнних дій.

Послухати історії можна щодня, починаючи з 19 лютого, о 12:00, в мобільному застосунку suspilne.radio (доступний у Google Play й App Store) або на сайті suspilne.radio.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.