Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДослідження: робота з дому викликає менше стресу

Дослідники кажуть, що таку роботу варто сприймати так само серйозно, як і роботу в офісі

Нове дослідження свідчить, що люди, які працюють з дому, зазвичай ліпше харчуються і відчувають менше стресу. Про це пише The Guardian.

У межах дослідження розглянули 1930 наукових праць, присвячених роботі з дому. У результаті один із авторів дослідження наголосив: ця праця показала, що роботу з дому потрібно сприймати так само серйозно, як і роботу в офісі. 

«У старі часи офісної роботи люди розуміли, що якщо ви помістите всіх в одну кімнату без звукоізоляції, це буде неприємно, і ви не матимете дуже продуктивної робочої сили. Тепер, коли ми перейшли до культури роботи вдома, організації й уряд можуть переконатися, що люди, які працюють вдома, роблять це якомога ефективніше», – зазначив професор Ніл Грінберг, психіатр із Королівського коледжу Лондона.

У дослідженні, опублікованому в Journal of Occupational Health, виокремлено три теми: робоче середовище вдома, вплив на життя й карʼєру працівників і вплив на їхнє здоровʼя. Робоче середовище залежало від того, скільки вдома було місця, доступного обладнання й наскільки працівники могли контролювати свій робочий день.

Дослідження показало, що люди з вищими доходами часто отримували більше задоволення від роботи вдома. Водночас ті, хто мав більше обовʼязків удома, як-от догляд за дітьми чи хатня робота (це часто жінки чи люди, які живуть самі) були схильні відчувати більше стресу.

За словами Грінберга, загалом люди почували себе більш продуктивними, працюючи з дому, особливо коли виконували творчі завдання. Утім, зауважив професор, багато людей турбувалися через свою кар’єру, вважаючи, що коли їх нема в офісі, то їх «просто не помітять».

Робота з дому також має вплив на здоров’я. Працівники стали частіше споживати овочі й фрукти, молочні продукти, їжу власного приготування.

Водночас одне з розглянутих досліджень показало: 46,9% людей, які працюють із дому, набрали зайву вагу. Інше дослідження дає показник у 41%. Nакож більшість розглянутих робіт показали, що люди, які працюють вдома, ведуть більш сидячий спосіб життя.

Грінберг наголошує: менеджери повинні попіклуватися про те, як підтримати своїх працівників і створити для них сприятливе робоче середовище.

«У науці є чудова приказка про те, що в якийсь момент нам потрібно перестати захоплюватися проблемою й почати думати про її вирішення. Зараз ми вже досить освічені. Тож ми повинні порушити питання: «Як найліпше підготувати людину, яка збирається працювати з дому?»

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.