Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяМолодь вважає, що для дитини гірше, коли з нею вдома сидить батько – дослідження

Останніми роками ролі чоловіка й жінки в родині дедалі частіше обговорюють

Молодь вважає, що для дитини гірше, коли з нею вдома сидить батько, а не мати. Про це свідчать результати опитування, яке провела компанією Redfield & Wilton Strategies для Newsweek

В опитуванні взяли участь 1500 дорослих американців. Згідно з ним, 21% респондентів покоління зумерів вважають, що батько на господарстві – це радше гірше для дитини. Це більше, ніж у будь-якій іншій віковій групі, що брала участь в опитуванні.

Серед міленіалів таку ж думку мають 14% опитаних, а серед представників покоління Х і старше – 10% і 12% відповідно. 

Водночас 46% зумерів заявили: коли тати залишаються вдома, то це так само добре, як коли вдома сидять мами. Серед міленіалів показник був 54%, а серед людей 59 років і старше – 65%.

Соціальна працівниця й очільниця організації Peace At Home Parenting Solutions Рут Фріман зауважила, що тати, які проводять багато часу з дитиною, можуть бути такими ж турботливими, як і мами, які часто сидять з дітьми.

Також вона вважає, що сприйняття опитаних людей, імовірно, ґрунтувалося на їхньому досвіді: вони проводили більше часу з мамами, а не з татами. Фріман сказала: «Це просто культурні норми, але оскільки тати будуть активніше долучатися до виховання дітей, то, сподіваюся, майбутні покоління сприймуть їх як таких, що здатні виконувати роботу [з догляду за дитиною]».

Фріман також підкреслила, що останніми роками ролі чоловіка й жінки в родині дедалі частіше обговорюють:

«Пандемія показала, що матері досі витрачають набагато більше часу на виконання домашніх обовʼязків. У більшості сімей ці домашні обовʼязки охоплюють широкий спектр обов’язків із догляду за дітьми: від знання, які фрукти любить дитина на обід, до планування медичних оглядів, розв’язання проблем у школі тощо».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.