Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: подкаст «Любов не минає» про досвід проживання втрати

Проєкт Тетяни Трощинської, яка втратила 18-річного сина

В ефірі «Радіо Культура» й на подкаст-платформах стартував проєкт Тетяни Трощинської «Любов не минає». У ньому вона ділиться своїм досвідом проживання втрати: її 18-річний син помер унаслідок онкологічного захворювання. 

У подкасті 11 епізодів, у кожному з них Тетяна поєднує особисті рефлексії, історії тих, хто живе після смерті чи загибелі близької людини, а також поради фахівців і фахівчинь.

«Я журналістка й мама. 2023 року мій 18-річний син Тарас Федорів, першокурсник Києво-Могилянки, помер від онкозахворювання. За 18 днів. Ми намагалися його врятувати до останньої хвилини життя. Цей подкаст дуже чесний і, напевне, унікальний проєкт. Це фрагменти мого аудіощоденника й розмови про те, що переживає мама, яка втратила дитину», – поділилася Тетяна.

За її словами, багато людей писали їй, що втрачають близьких і відчувають, що не всі готові з ними говорити про їхню втрату, бо не знають як.  

«У країні, яка десять років перебуває у війні, з них два роки дуже гарячої фази, при величезній кількості втрат, ця тема і досі табуйована. Але я вірю в те, що розділений біль легше пережити. Є низка тем, яких ніхто не торкається, як наш мозок реагує на втрату, що таке травма й чи справді працюють етапи переживання горя, як висловити співчуття… І ще одна важлива й непроговорена тема: що робити батькам, які далеко не старі, у яких ще частина життя попереду, але їхньої дитини вже немає: помер чи загинув», – зауважила Тетяна.

За її словами, у подкасті вона намагається «не вчити, як правильно жити із  втратою, а пройти частину шляху разом з аудиторією».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.