Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВідео дня: люди із синдромом Дауна розпочали міжнародну кампанію, щоб розвіяти стереотипи про себе

«Негативні припущення про людей із синдромом Дауна можуть призвести до того, що ці припущення стануть реальністю»

До Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна, який щорічно відзначають 21 березня, Національна координація асоціацій людей із синдромом Дауна (CoorDown) розпочала міжнародну інформаційну кампанію Assume That I Can. Вона має на меті боротися зі стереотипами довкола синдрому Дауна й підтримати людей, які живуть із цим станом.

«Наші негативні припущення про людей із синдромом Дауна можуть призвести до того, що ці припущення стануть реальністю. У соціології це називається «самовтілюваним пророцтвом». Чому б не змінити наші погляди? Якщо ми будемо мати позитивні припущення щодо людей із синдромом Дауна, ми дамо їм більше можливостей у школах, на роботі, у стосунках. І, можливо, ці позитивні припущення стануть реальністю», – наголошують у CoorDown.

Організація випустила в межах кампанії ролик, показуючи, з якими упередженнями стикаються люди із синдромом Дауна: їх не сприймають як самостійних особистостей, які можуть ходити на вечірки, навчатися, жити окремо, мати стосунки. Головна героїня ролику кидає виклик очікуванням суспільства й пропонує подивитися на людей із синдромом Дауна під іншим кутом, повірити, що вони також можуть переживати різні досвіди й досягати результатів.

CoorDown у межах кампанії висвітлюватимуть реальний досвід людей із синдромом Дауна і їхніх родин з усього світу, ділячись прикладами стереотипів, з якими вони стикалися, й упередженнями, які їм удалося подолати.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.