Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВ Англії вперше ув’язнили чоловіка за надсилання дікпіка без згоди

Його засудили за кіберфлешинг

39-річний Ніколас Гоукс став першою людиною в Англії й Вельсі, яку засудили за кіберфлешинг. Він надіслав жінці й неповнолітній дівчині фотографію свого пеніса. Про це пише Dazed.

Зазначають, що 9 лютого Гоукс надіслав фотографії свого ерегованого пеніса 15-річній дівчині й дорослій жінці. Тоді жінка зробила скриншот листування й поскаржилася на чоловіка в поліцію. 

Гоукс визнав себе винним у «надсиланні фотографії або відеозапису статевих органів з метою викликати тривогу, страждання або приниження» й порушенні громадського порядку. Його засудили до 66 тижнів ув’язнення. Також чоловік отримав умовний термін за інший сексуальний злочин. Гоукс уже перебував у реєстрі сексуальних злочинців: торік його засудили за сексуальні дії з дитиною до 16 років.

«Так само, як злочинці в реальному житті несуть відповідальність за свої дії, так і зловмисники, які скоюють злочин онлайн, повинні відповідати за це. Ви не сховаєтеся від закону за екраном», – заявила заступниця головного прокурора з питань кримінального правосуддя в Східній Англії.

Закони про кіберфлешинг у Великій Британії розроблялися впродовж тривалого часу й набули чинності 31 січня 2024 року в межах закону про безпеку в інтернеті. А в Шотландії кіберфлешинг вважається злочином ще з 2010 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.