Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяОпитування: дівчата ставляться до порно більш критично, ніж хлопці

І менше цікавляться таким контентом

Австралійські дослідники проаналізували, як молодь ставиться до порнографічного контенту і взаємодіє з ним. Вони провели опитування, у якому взяли участь 1985 людей у віці від 15 до 20 років. 

У результаті виявили, що більшість молодих людей уперше стикаються з порно до 20 років. Хлопчики в середньому ознайомлюються з порно в 13 років, а дівчата – у 14 років. Дослідники виявили, що дівчата ставляться до такого контенту більш критично, ніж хлопці й менше цікавляться ним.

Відсутність інтересу – найпоширеніша причина того, чому люди не дивилися порно. Про це повідомили 59% чоловіків і 87% жінок. Серед інших поширених причин – побоювання, що порно є огидним або грубим (20% чоловіків, 40% жінок) і що їм би не хотілося бачити таке зображення стосунків (10% чоловіків, 39% жінок).

Крім того, дослідження показало, що молодь стикається з порно за кілька років до свого першого сексуального досвіду з іншими людьми. Більшість молодих людей у віці 15–20 років переглядали порно, навмисно або випадково.

50% юнаків і 40% дівчат повідомили, що вони вперше подивилися порно з власного бажання. Їм було цікаво, вони хотіли більше дізнатися про секс, а також їх заохочувало те, що їхні друзі також переглядали порно. 

Водночас 46,2% юнаків і 55,7% дівчат повідомили, що їхній перший контакт із таким контентом був випадковим. Більшість натрапляли на порно через спливаюче вікно в інтернеті, під час вебпошуку, в соцмережах або від інших людей.

Також дослідники виявили гендерну відмінність у частоті споживання порно. Більше половини чоловіків переглядають його щотижня, а кожен шостий – щодня. Водночас лише 14,3% жінок дивляться порно щотижня, а щодня – лише 1,4%.

Інші дослідження документують, що порно формує сексуальні уявлення, очікування й досвід молодих людей так само, як і дорослих. Споживання порно повʼязане з низкою шкідливих наслідків, зокрема ризикованою сексуальною поведінкою, об’єктивацією жінок, віктимблеймінгом тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.