Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЖінки з музичної індустрії назвали харасмент однією з найбільших проблем – дослідження

Артисткам важче отримати визнання проти колег-чоловіків

За даними дослідження Midia Research і Tunecore, сексуальні домагання є найбільш розповсюдженою проблемою жінок, які працюють у музичній індустрії.

В опитуванні взяла участь 401 музикантка з усього світу. Близько дві треті респонденток назвали сексуальні домагання й об’єктивізацію основною проблемою індустрії. 81% учасниць вважає, що артисткам важче отримати визнання проти колег-чоловіків. 84% опитуваних заявили, що почуваються так, ніби повинні стати успішними до того, як створити сім’ю, через стереотипи, що вони тяжітимуть до материнства, коли досягнуть певного віку.

«Сексуалізація й об’єктивізація є наслідком або ж симптомом незбалансованого розподілу влади в індустрії. Найбільші виклики: ейджизм (зазначили 38%), відсутність доступу до ресурсів індустрії, у яких переважають чоловіки (36%), і нижча зарплата (27%)», – пишуть у досліджені.

Опитування провели після результатів дослідження Університету Південної Каліфорнії, яке показало, що за останні дев’ять років жінки в музичній індустрії не спостерігали значних поліпшень у репрезентативності. За цей проміжок часу жінки становили лише 21,6% усіх артистів у чарті Billboard Hot 100 Year-End. У 2020 році вони становили лише 20,2% музикантів у чартах Billboard.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.