Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЩо допоможе позбутися ментальної втоми після локдауну – дослідження

Через обмеження ми стаємо повільними та розсіяними

За результатами дослідження The Conversation, люди швидко позбавляються від утоми після локдауну, коли починають знову соціалізуватися.

В експерименті взяли участь сотні шотландців. Метою дослідження було перевірити, чи поліпшилися когнітивні здібності людей, коли в них з’явилося більше можливостей для спілкування. Між травнем і липнем 2020 року, коли в Шотландії почали зменшувати обмеження через локдаун, учасникам надсилали онлайн-тести, щоб оцінити зміни в їхній увазі, здатності до навчання, пам’яті та сприйнятті часу.

«Усі ці показники швидко поліпшувалися зі зменшенням обмежень локдауну [...] Результати довели, що обмеження роблять нас усіх більш розсіяними, повільними й утомленими. Це когнітивні проблеми, які можуть впливати на результати нашої роботи й інші соціальні взаємодії поза нею. Але швидкість, із якою ми спостерігали, як когнітивні функції поліпшуються, коли люди знову почали спілкуватися, показує, що надія є», – зазначили в дослідження.

Дослідники припускають, що з тим, як дні стають довшими, погода поліпшується, а суспільство відновлюється, соціальні зв’язки швидко виправлять когнітивні порушення, яких ми зазнаємо під час локдауну.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.