Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: чи відрізняється жіноча та чоловіча дружба

І ставлення до стосунків теж

Спілкування й емоційний зв’язок з іншими людьми є невід’ємною частиною життя кожної людини. Раніше вчені виявили, що люди схильні створювати стосунки з тими, хто на них схожий. Але досі не зрозуміло, що саме сприяє близькості і як з’являється відмінність між дружбою та коханням.

Дослідження, опубліковане в Adaptive Human Behavior and Physiology, простежує, які фактори сприяють утворенню зв’язків між друзями й партнерами та як вони відрізняються між двома статями.

Виявилося, що жіноча й чоловіча дружба все ж таки мають свої відмінності. Подруги ближчі, коли вони схожі в тому, що впливає й на якість їхніх стосунків, наприклад, у почутті гумору, рівні щастя, освіченості. Чоловіки ж тяжіють до подібності в соціальному житті, спілкуванні, фінансовому становищі й дозвіллі.

Учені припускають, що ці відмінності можуть відображати той факт, що жінки воліють спілкуватися один на один, тимчасом як чоловіки – спілкуватися в компаніях. За результатами опитування помітно, що дружба між представниками однієї статі є більш поширеною, аніж між протилежними.

Якщо говорити про стосунки, жінки відчувають більшу близькість із партнером за умови, що мають із ними схожі риси й погляди з питань надійності, доброзичливості, доброти та фінансів. Для чоловіків схожість у рисах характеру з партнеркою не є визначальною.

Учасниками дослідження стали 260 людей у віці від 18 до 80 років. Вони заповнили онлайн-анкету, у якій поставили бали рівню близькості з партнерами та найкращими друзями. А також оцінили себе та людей, із якими товаришують чи перебувають у стосунках, за різними пунктами (наприклад, кмітливість, доброта).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.