Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПротивники порнографії частіше проявляють сексизм до жінок – дослідження

Питання стосувалися законності порнографії і гендерної рівності

Споживання порнографічного контенту здебільшого не пов’язане із сексистськими переконаннями щодо ролі жінки в суспільстві. Про це свідчить дослідження The Journal of Sex Research. За його результатами, люди, які вважають, що порнографія повинна бути законна, мають більш прогресивні погляди щодо гендерної рівності, на відміну від тих, хто вважає, що порнографію треба заборонити.

«З одного боку цієї дискусії, противники порнографії припускають, що вона за своєю природою є сексистською, оскільки об’єктивізує жінок. З іншого боку, ті, хто підтримує існування порнографії, доводять, що люди, які беруть участь у її створенні, виробництві або споживанні, мають право робити це вільно та що перешкоджання жінкам у цьому можна вважати сексизмом», – поділився один з авторів дослідження.

Учені проаналізували дані від 7401 повнолітнього американця, які брали участь у Загальному соціальному опитуванні Національного центру досліджень громадської думки між 2010 і 2018 роками. До нього входили питання на різні теми, серед них – про законність порнографії, її споживання, а також гендерну рівність.

«Ми виявили, що більшість людей, які підтримують законність і регулювання порнографії, не проявляють сексистських поглядів, на відміну від тих, хто вважає, що порнографія повинна бути незаконна», – підсумували автори.

Як порівняти з противниками порнографії, ті, хто виступає за її законність для дорослих, рідше підтримували заяви на кшталт «чоловіки більше підходять для політики, ніж жінки», «роль жінки полягає в тому, щоб бути матір’ю, а не заробляти для сім’ї» та «маленькі діти страждають, якщо мати йде на роботу». Ставлення зберігалося навіть після врахування інших факторів, як-от: стать, вік, раса, регіон, освіта, політичні погляди та релігійність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.