Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: бодіпозитивні ілюстрації Джес Фосетейг про те, як прийняти себе

Жінки з волоссям на тілі, прищами та пігментацією

Джес Фосетейг – 22-річна американська художниця, яка створює бодіпозитивні та феміністичні ілюстрації. Дівчина малює себе, жінок і чоловіків, які не соромляться своїх тіл.

Художниця почала малювати ще у 2019 році, але серйозно зайнялася ілюстрацією під час карантину. «У мене був час для практики. Я почала експериментувати й публікувати малюнки в інстаграм. Поступово в мене випрацювався свій впізнаваний стиль», – згадує ілюстраторка.

Художниця зображує красу жінок різних форм, із волоссям на тілі, пігментацією, розтяжками та прищами. Герої її робіт зайняті побутовими справами, а саме наносять макіяж, розглядають себе перед дзеркалом або обіймаються з коханими людьми.

Джес вивчала гендерні студії, а зараз здобуває ступінь бакалавра мистецтв в Університеті Колорадо в Боулдері. Свої ілюстрації художниця доповнює роздумами про стосунки, сексуальність, фемінізм і прийняття себе. Наприклад, пише, що не потрібно соромитися недосконалостей шкіри та тіла, а варто любити й поважати свою особливість і не боятися говорити про речі, які завдають дискомфорт. Також вона виступає за підтримку прав ЛГБТ-спільноти.

«Мене надихає унікальність людей. У роботах я прагну поєднувати свої знання щодо інтерсекційного фемінізму, рівності й інклюзивності з любов’ю до мистецтва. Сподіваюся, мої ілюстрації допоможуть суспільству прийняти ці ідеї», — поділилася Джес.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.