Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: Instagram-акаунт із вишивками про соціальні проблеми

Де перетинаються вишивка та благодійність

Кристал Бусенбарк (Crystal Busenbark) – мисткиня-активістка, яка вишиває написи про фемінізм, людей з аутизмом і ЛГБТК+ спільноту.

Кристал має аутизм та ідентифікує себе як пансексуалка, тобто її приваблюють люди незалежно від їх гендеру та статі. Їй завжди хотілося жертвувати кошти на благодійність: «У свої 20 я почувалася так, наче живу в суворому кліматі без шкіри. Єдине, що мене заземляло, – це активізм. Багато жінок з аутизмом скажуть вам, що єдине, що вони дійсно вміють, – це допомагати іншим. Я відчуваю це на найглибшому рівні», – розповідає Кристал.

Проте зарплата вчительки для цього замала, зважаючи, що вона має ще чотирьох нейрорізноманітних дітей (які по-іншому взаємодіють з людьми, вчаться, концентрують увагу тощо) та сама потребує підтримки. Тому вона почала вишивати та вести про це сторінку в Instagram. Її роботи можна отримати, віддавши гроші на благодійність в організацію на власний вибір.

Наприклад, через заборону абортів у Техасі Кристал вишила таку серветку: «Усиновлення має бути альтернативою батьківства, а не вагітності».

А у пості із серветкою з вишивкою «Частиною досвіду людини з аутизмом є те, що вам не вірять» Бусенбарк розповіла про випадки з власного досвіду. Наприклад, коли їй не вірили, що для неї дзвінок у двері може спричиняти біль.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.