Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як фільми жахів допомагають боротися з тривожним розладом

І чому фанати жанру легше переживають пандемію

Фільми й серіали в жанрі горору полегшують відчуття страху та хвилювання в людей з тривожним розладом. Про це повідомляє CNET.

Фільми жахів допомагають відволіктися від щоденного життя, яке люди з тривожністю часто сприймають як небезпечне середовище. Викликаючи страх, горори переносять його на інші, менш реальні та відсторонені події, наприклад зомбі-апокаліпсис. Після перегляду такої стрічки глядач може відчути емоційне розрядження та розслабитися в безпеці, а побутові речі можуть уже не сприйматися зі страхом.

Учені також помітили, що з початком пандемії популярність горорів зросла. Науковці зробили висновок, що любителі жахів легше переживають цей період, тому що вже бачили подібні сюжети у фільмах і подумки уявляли себе в таких ситуаціях.

Попри це, учені наголошують, що такий метод боротьби з тривогою підійде не всім: у деяких людей із тривожністю горори можуть тільки погіршити ситуацію. «Ідеальний» фільм жахів у кожного індивідуальний: він має тримати глядача в напрузі та стимулювати реакцію страху, проте не освіжати травму чи перенасичувати збудниками.

Фото: IMDb

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.