Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяМузика поліпшує роботу мозку так само, як прогулянка або спорт – дослідження

Прослуховування улюблених пісень здатне позбавити втоми

Прослуховування музики під час перерви на роботі знижує розумову втому так само, як коротка прогулянка чи фізичні вправи. Це виявили французькі вчені, пише Forbes.

Відомо, що прогулянка або активність під час перерви відновлює набагато краще, ніж сидіння за столом. Дослідники хотіли виявити, який ефект покаже прослуховування музики.

В експерименті взяли участь 37 людей, яким запропонували низку завдань. Спочатку їм потрібно було швидко наводити мишку на цілі на екрані комп’ютера, а потім за пів години вирішити складне завдання.

Після цього волонтерам дозволили зробити перерву. Одна група 15 хвилин займалася на велотренажері, а інша слухала улюблену музику, а третя просто відпочивала. Коли перерва закінчилася, учасники знову виконали завдання з мишкою та цілями на екрані.

У перервах між цими завданнями вони заповнювали анкети, щоб оцінити, наскільки відчували розумову втому. Усі три групи почувалися краще після перерви, однак ті, хто виконав фізичну вправу або слухав улюблену музику, впоралися краще з останнім завданням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.