Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: застосунок SafeUP для допомоги жінкам у небезпеці

Інші користувачки зможуть відповісти на дзвінок або прийти на допомогу

В Україні запустили ізраїльський застосунок SafeUP, який дозволяє жінкам допомагати та захищати одна одну в критичних ситуаціях.

SafeUP відстежує геолокацію та показує на мапі жінок, які знаходяться поряд. Користувачка може натиснути кнопку «зателефонувати», після чого її дзвінок отримають захисниці (guardians), які перебувають найближче.

«Дев’ять років тому я була на вечірці й раптово помітила, що одна моя подруга зникла. Ми в паніці почали шукати її, піднялися та почули її голос серед голосів групи чоловіків. Там ми побачили чоловіків і мою напівголу подругу, яка від них відбивалася. Побачивши нас, чоловіки втекли. Нам удалося прийти вчасно та врятувати мою подругу тієї ночі», – розповідає співзасновниця SafeUP Нета Шрайбер про ідею створення застосунку.

Щоб зареєструватися в SafeUP, необхідно ввести свої дані та підтвердити особистість, відповівши на кілька питань у відеоформаті. Далі для тих, хто хоче бути захисницею, проводять відеотренінг із тестом на кілька питань. Нею можна стати лише з 18 років.

Застосунок має три опції: розмова дорогою, термінова допомога та повідомлення про місце розташування. Жінка, яка потребує допомоги, може почати відеочат з іншою користувачкою або ж повідомити про себе захисницям у радіусі 500 метрів, які можуть викликати поліцію або, наприклад, приїхати на допомогу.

SafeUP доступний в AppStore і Google Play.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.