Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПід час пандемії кожна четверта жінка почувається менш безпечно вдома – ООН

«Жінки стали постраждалими ще однієї пандемії – пандемії насильства»

У період пандемії жінки вдома почуваються в меншій безпеці. Про це свідчить опитування жінок із 13 країн, заявили в новій доповіді ООН, приуроченій до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

«Ці опитування показали, що, опинившись «під замком» на час карантину чи інших обмежувальних заходів, жінки стали постраждалими ще однієї пандемії – пандемії насильства», – зазначають в ООН.

Для дослідження опитали жительок Албанії, Бангладешу, Камеруну, Колумбії, Кот-д’Івуар, Йорданії, Кенії, Киргизстану, Марокко, Нігерії, Парагваю, Таїланду й України.

3 з 5 жінок відмітили, що збільшилася кількість випадків сексуальних домагань у громадських місцях. 40% жінок відчувають більшу небезпеку, коли перебувають на вулиці на самоті.

Також опитані жінки заявили, що відчувають себе в небезпеці через конфлікти та погрози фізичного насильства з боку членів сім’ї. Більшість жінок вважає, що під час епідемії COVID-19 зріс показник домашнього насильства. Водночас дослідження виявило, що лише 1 з 10 постраждалих звернеться до відповідних органів.

«Насильство стосовно жінок – це глобальна криза нашого часу, яка призводить до тяжких наслідків на фоні інших криз. Конфлікти, стихійні лиха, пов’язані з кліматом, відсутність продовольчої безпеки й порушення прав людини – усе це виливається в те, що жінки та дівчата живуть з відчуттям небезпеки навіть у власних оселях, районах, общинах», – підкреслила представниця ООН Сіма Бахус.

Загалом 41% жінок відзначив погіршення емоційного стану за час епідемії коронавірусу. Автори дослідження припускають, що такий високий показник матиме прямі наслідки для жіночого ментального здоров’я та може бути пов’язаний із виникненням депресії, тривожності, посттравматичного стресового розладу тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.