Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяСтрах від присутності поліції на заходах призводить до «панічного передозування» – дослідження

Автори виявили високе співвідношення між страхом перед поліцією та передозуванням

Люди, які бояться поліції, більш схильні до передозування на заходах, зокрема, на музичних фестивалях. Про це свідчать результати опитування серед відвідувачів шести великих музичних фестивалях в Австралії, що провели під керівництвом учених з Університету Нового Південного Уельсу.

Дослідники визначили, що присутність поліції на фестивалях призводить до появи «панічного передозування» в деяких людей. Тобто люди можуть вдатися до вживання всіх наркотиків, що мають із собою, одночасно, щоб не бути спійманими пізніше.

Учасників опитування анонімно запитали про передбачену кількість вживаних наркотиків у цей день і вірогідність того, що вони вживатимуть їх ще перед входом. Також реципієнтів запитали, чи вплинула б присутність поліції чи собак на їхню поведінку та рішення, пов’язані з наркотиками.

Результати виявили високе співвідношення між страхом перед поліцією та надмірним вживанням наркотиків. Люди, які повідомили, що присутність поліції впливає на їхнє рішення щодо наркотиків, більш ніж удвічі частіше вживали їх ще перед заходом.

Автори підсумовують, що результат «посилює наявні занепокоєння щодо ненавмисних шкідливих наслідків контролю за вживанням наркотиків на заходах». У дослідженні пишуть, що посилення поліцейських повноважень на музичних заходах радше призводить до тривоги відвідувачів, аніж відчуття безпеки або захисту.

За словами координатора контенту національного центру Великої Британії з експертизи щодо наркотиків Андре Гомеса, замість обшуків поліції організатори фестивалів повинні забезпечити доступність послуги тестування на наркотики на місці, консультації соцслужб, а також підвищення інформативності щодо того, як можна зменшити шкоду від наркотиків (наприклад, приймати чверть звичайної дози та не змішувати з іншими наркотиками, зокрема, алкоголем).

«Присутність поліції суперечить ідеї фестивалів і, чесно кажучи, веселощів. Оскільки фестивалі чи вечірки є типовими місцями для вживання наркотиків, це нормально, що люди відчувають себе незручно поруч із поліцією, особливо, якщо їх можуть заарештувати. Медичні служби або спеціальні сервіси набагато краще підготовлені для боротьби з будь-якою шкодою, пов’язаною з наркотиками», – сказав Гомес.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.