Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: чому ми відчуваємо провину перед домашніми тваринами

Найпоширеніша причина – брехня улюбленцям

Власники домашніх тварин відчувають себе винними, коли брешуть своїм улюбленцям. Про це свідчать результати опитування, проведеного OnePoll для платформи Vetster.

У ньому взяли участь 2 тисячі респондентів, які мають домашніх улюбленців. Більше 60% опитаних запевняють: їм достатньо просто подивитися в очі тварині, щоб зрозуміти, що вони чимось завинили перед нею.

Брехня – найпоширеніша причина виникнення провини в хазяїв. Її відчувають 8 із 10 власників, які обманюють своїх тварин. Водночас 43% визнають, що навмисне брешуть улюбленцям, коли повинні закінчувати ігри чи прогулянки з ними.

Крім того, 59% хазяїв непокояться через те, що, на їхню думку, проводять замало часу з твариною. 58% вважають, що витрачають на улюбленців недостатньо або забагато грошей, і почуваються винними, коли ті хворіють або травмуються. Також це почуття виникає, якщо власники відмовляються від прогулянок у негоду (54%), проганяють тварину з дивана чи ліжка (53%) і випадково наступають на них (43%).

Відчувши провину, хазяї прагнуть загладити її: вони частують улюбленців додатковими снеками (57%), масажують або чешуть їм живіт (55%) і витрачають більше часу на ігри з ними (48%).

«Пам’ятайте, що вина – нормальна емоція для людини, і, якщо ви трансфоруєте це почуття в любов і турботу, зможете визначити здорові межі в стосунках з улюбленцем. Будьте свідомі щодо перегодовування ласощами та зниження інтенсивності тренувань, коли намагаєтеся загладити провину», – додає Сара Мачелл, докторка та медична директорка порталу Vetster.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.