Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяАвтори коміксів зображують героїнь залежно від уподобань чоловіків – дослідження

Жіночих персонажів найчастіше показують в образі секс-символу

Автори коміксів Marvel і DC Comics ілюструють своїх героїв і героїнь із недосяжними фізичними рисами. Зокрема, зовнішність персонажок змінюють згідно з уподобаннями чоловіків. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі Evolutionary Behavioral Sciences.

Авторка дослідження професорка Ребекка Берч цікавилася коміксами десятиліттями. Зрештою Берч хотіла проаналізувати, наскільки далека від реальності зовнішність сексуалізованих супергероїв і супергероїнь. Дослідники зібрали інформацію про фізичні дані 1258 чоловічих і 505 жіночих персонажів.

Протягом аналізу даних автори виявили, що чоловічі персонажі Marvel були набагато більші за вагою й мускулатурою за чоловічих персонажів з DC. «Для мене основним висновком є те, що ці зображення просто недосяжні і їх не слід використовувати як реалістичне натхнення чи приклад для наслідування. Особливо щодо чоловіків у коміксах Marvel: їхні тіла майже абсурдні за своїми розмірами. Вони навіть перевершують чемпіонів із бодібілдингу», – сказала Берч.

За результатами аналізу, герої коміксів мають надзвичайно широкі плечі та мускулисту верхню частину тіла, а героїнь переважно зображують майже однаково, як струнких жінок, які водночас мають пишні частини тіла. Зображення чоловіків також набагато більш різноманітне, ніж у жінок; вони можуть бути різної статури, тимчасом як героїні переважно показані в образі секс-символу.

«Це дослідження багато про що говорить. Творці коміксів знають, що вони роблять, і створюють персонажок за уподобаннями читачів, на цьому ринку це переважно чоловіки до 55 років», – підсумувала Берч.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.