Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЩо завантажити: Rights Arcade — ігровий застосунок про права людини

Що завантажити: Rights Arcade — ігровий застосунок про права людини — Життя на Wonderzine

«Освіта з прав людини стає більш доступною»

Застосунок Rights Arcade в ігровій формі розповідає про права людини, зокрема про свободу вираження думки та свободу мирних зібрань. Його мета – підтримати правозахисний рух і залучити до нього молоду аудиторію. За допомогою застосунку користувачі дізнаються більше про свої права та про те, як їх захищати.

«Ця гра була розроблена для того, щоб розширити можливості та спонукати людей у всьому світі, особливо молоду аудиторію, дізнаватися про права людини в цікавому форматі», — розповіла Аньєс Калламар, генеральна секретарка Amnesty International.

У рубриці «Що завантажити» ми розповідаємо про ігри та застосунки – як корисні, так і абсолютно несуттєві, але веселі й дивовижні – які варто встановити на телефон.

Під час гри користувачі переживають досвід трьох реальних людей:

  • Ахмеда Кабіра Кішора – карикатуриста, якого несправедливо звинуватили відповідно до Закону про цифрову безпеку в Бангладеш;
  • Цзань Цзан – незалежної журналістки, яку засудили до чотирьох років тюремного ув’язнення за репортажі про COVID-19 у Китаї;
  • Панусая Сітіджіраваттанакул – активістки студентського руху, якій пред’явили понад 25 звинувачень за мирні протести в Таїланді.

Сюжетні лінії в грі створені на основі реальних подій із життів цих людей. Під час гри користувачі самостійно ухвалюють рішення, засновані на власному розумінні прав людини, і тим самим усвідомлюють, як ці права реалізуються в повсякденному житті.

Разом із проходженням історії одного з трьох центральних персонажів гравці отримують важливу теорію та відповідають на запитання. Кожна правильна відповідь поповнює одне з трьох «рятувальних кіл» – «здоров’я», «державу» та «громадянський простір». У ході гри необхідно підтримувати баланс між кожним показником.

Гра доступна чотирма мовами: англійською, тайською, корейською та спрощеною китайською. Завантажити її можна на IOS та Android.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.