Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як зменшити тривожність завдяки ASMR-відео

Чи може ASMR допомогти знизити рівень стресу та легше засинати

ASMR, або ж автономна сенсорна меридіональна реакція, – це феномен сприйняття, завдяки якому дехто може відчувати мурахи на тілі від перегляду певних картинок, прослуховування звуків чи дотику до текстур. Під час ASMR людина відчуває поколювання, що починається в ділянці голови та шиї, а потім поширюється всім тілом.

Нове дослідження виявило, що ASMR-відео можуть не тільки викликати приємні відчуття, а й допомагають зменшити тривожність. Про це заявляють науковці з Нортумбрійського університету в Англії.

Під час експерименту вчені дізналися, що 5-хвилинний ASMR-ролик, який містить розслаблювальні «тригери», може знизити рівень тривоги. Проте такі відео матимуть ефект лише для тих, хто здатний відчути дію феномену. Більш схильними до цього є люди, які страждають від тривожності та високого рівня невротизму.

За словами доктора та засновника Університету ASMR Крейга Ричарда, дослідження вкотре підтвердило, що подібні відео справді можуть поліпшити стан ментального здоров’я. «Постійно надходять повідомлення про те, що ASMR допомагає людям почуватися більш розслабленими, відчувати менше стресу та легше засинати. Навіть люди з тяжкими проявами тривожності та безсоння повідомляють про переваги ASMR», – говорить науковець.

Нині ролики, де люди шепочуть у мікрофон, змішують фарбу чи нарізають мило, збирають мільйони переглядів у соцмережах. Їхньою прихильницею є навіть американська реперка Карді Бі. У своєму ASMR-інтерв’ю для W Magazine вона розповіла, що переглядає такі відео «щодня перед тим, як піти до ліжка».

Фото: Youtube

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.