Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Не можу більше вслухатися в тишу». Чим зайняти в укриттях себе та дітей?

Повертаймося до дитячих ігор

Ми вчора провели ніч в укриттях і, як виявилося, вслухатися в найменші шорохи та сидіти на голках, читаючи новини, не найкраща ідея. Особливо страждають діти: їм стає дуже нудно, і вони починають плакати або бігати.

Зібрали для вас список активностей, на які можна відволікти себе та дітей в укриттях.

Карткові ігри або UNO

Очевидно, що «Монополія» точно не влізе до тривожної валізки, проте колода карт або UNO не займе багато місця. Краще брати таки карти, бо з ними можна придумати більше ігор, проте UNO краще підійде для дітей.

«Гра в слова»

Гра в слова знайома нам ще з дитячого садочку. Назвіть слово, а людина має відповісти словом на останню букву вашого. Гра затягне надовго, особливо якщо дозволити називати імена та географічні назви.

«Зіпсований телефон»

До цієї гри можна долучити всіх, хто з вами разом у сховищі. Одна людина має загадати слово, нашептати на вухо іншій, а потім його шепотом будуть передавати до останньої людини. Отримаєте ви правильне слово в кінці чи смішну пародію?

«Крокодил»

У грі «Крокодил» потрібно без використання слів показати якесь слово. Зазвичай опції пишуть заздалегідь на папірцях і витягують їх по черзі, але мало хто бере з собою ручку та папір до сховищ. Тому ви можете грати за принципом, хто вгадав, той стає показувати, а той, хто показував перед цим, загадує йому слово пошепки на вухо.

«Хто я?»

У цій грі потрібно за допомогою серії запитань, відповідь на які – так або ні - вгадати, яке слово загадали людині. Це може бути неживий предмет, але частіше використовують назви тварин, відомих людей або відомих персонажів кіно, казок, серіалів і літератури. Людина сама може загадати слово, тоді ви будете вгадувати колективно або ж можете попросити її закрити вуха та прошептати загадане слово всім, хто з вами грає.

«Трилітрова банка»

У цій грі потрібно назвати все, що може влізти в трилітрову банку. Не можна повторюватися та думати довше 30 секунд.

«Снігова куля»

Ця гра допоможе вам розвити пам’ять. Одна людина називає слово, а наступна має назвати попереднє слово та своє, і так далі. Програє той, хто називає щось у неправильному порядку. Можна вибрати одну тематику, давати асоціації або не обмежуватися у виборі.

Проте не забувайте про правила поваги до людей поряд. Не варто грати в рухливі ігри, якщо хтось спить, і потрібно грати пошепки, щоб не заважати тим, хто почувається спокійніше, вслуховуючись у вибухи.

Якщо у вас є доступ до телефона, то варто також завчасно завантажити декілька книжок у разі поганого зв’язку. Якщо у вашому сховищі багато дітей, то можна зачитати їм казки на ніч.

Телефон також можна використовувати для ведення щоденника, де ви можете поділитися своїми почуттями та переживаннями, занотувати останні події. Це допоможе заспокоїтися й осмислити свої емоції.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.