Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Україна як ніхто інший заслужила на членство в ЄС», – прем‘єр-міністерка Литви

Інгріда Шимоніте підкреслила, що жодна країна «не заплатила таку величезну ціну»

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте заявила, що жодна з країн не заплатила таку високу ціну за приналежність до європейської спільноти, як Україна. Політикиня сказала це під час спільної пресконференції з прем’єр-міністрами України й Польщі після завершення саміту Люблінського трикутника. Про це пише «Укрінформ».

Саміт Люблінського трикутника на рівні прем’єр-міністрів відбувся в змішаному форматі. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і Шимоніте зустрілися у Варшаві, а прем’єр-міністр України Денис Шмигаль долучився в онлайн-режимі з Києва.

«Жодна країна не заплатила таку величезну ціну за своє природне бажання бути частиною європейської сім’ї. Тому ми вважаємо, що Україна дійсно заслужила на статус кандидата, і це пов’язано з нашим моральним обов’язком щодо людей в Україні», – сказала Шимоніте під час пресконференції.

Литовська прем‘єр-міністерка наголосила на безумовній підтримці України та додала, що світ зараз сприймає українців як героїв. «Немає сумнівів, що ви переможете, оскільки правда на вашому боці. А ми робитимемо все можливе, щоб це сталося якомога швидше», – сказала вона.

«У світлі агресії путіна демократичні країни повинні об’єднатися в рамках НАТО, ЄС, Люблінського трикутника», – наголосила Шимоніте.

Окрім цього, політикиня підкреслила, що потрібно розширювати санкції, щоб війна в Україні «коштувала якомога більше, була якомога дорожчою» для росії.

Люблінський трикутник – тристоронній альянс між Литвою, Польщею й Україною з метою діалогу між країнами.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.