Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні на тлі війни почастішали випадки передчасних пологів

Це пов’язують з інфекціями, стресом і незадовільними умовами

Через повномасштабне вторгнення росії в Україні фіксують почастішання випадків передчасних пологів. Про це повідомляє «Громадське».

У Харкові та Львові передчасні пологи стаються вдвічі чи втричі частіше, ніж було раніше. За словами лікарки Ірини Кондратової, це відбувається через складнощі надання медичної допомоги у воєнний час, інфекції, погане харчування та стрес.

«У зонах конфлікту жінки проводять багато часу в переповнених підвалах, де існує високий рівень розвитку інфекцій. Крім того, жінкам також важче отримати медичну допомогу, якщо вони її потребують», – пояснила Кондратова. Зокрема, у Харківському обласному перинатальному центрі, яким керує лікарка, кількість випадків передчасної народжуваності тепер становить 50% від усіх пологів.

Пані Ірина також зазначила, що загальна кількість пацієнток скоротилася, тому що жінки тікають від бойових дій у Харкові. А подалі від лінії фронту тепер, навпаки, спостерігається значний наплив пацієнток.

Тим часом у Харкові співробітники вирішили залишатися в палаті інтенсивної терапії з немовлятами навіть після попередження про повітряний наліт. Як сказала Кондратова, дитину не можна переносити в холодний підвал, адже це була б «поїздка в один кінець», тому лікарі пересиджують бомбардування разом з ними.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.