Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОкупанти здійснювали сексуальне насильство щодо дітей і літніх людей – Венедіктова

Генпрокурорка провела нараду щодо розслідування фактів статевих злочинів

Окупанти здійснювали сексуальне насилля не лише щодо жінок і чоловіків, але й щодо дітей та літніх людей. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Венедіктова провела координаційну нараду з правоохоронними й державними органами та громадським сектором щодо розслідування фактів статевих злочинів. Вона поділилася, що правоохоронці отримують оперативну інформацію про факти такої наруги, але наголошує, що не всі постраждалі готові розповідати про те, що пережили.

«Напрацьовуємо дієвий алгоритм, щоб допомогти жертвам і фізично, і морально, і юридично. У цьому дуже допоможуть громадські організації, бо саме їм, як свідчить практика із протидії домашньому насиллю, довіряються потерпілі. І тут ми будемо в синергії: від них безпека й терапія, від нас захист прав жертв і покарання винних», – сказала Венедіктова.

Раніше омбудсменка Людмила Денісова повідомила нові свідчення про жінок-військовополонених, яких роздягали догола в присутності чоловіків, змушували присідати, обрізали волосся та проводили допити, намагаючись зламати морально.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.