Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ містах Європи й США пройшла хвиля Маршів матерів

Жінки по всьому світу звертають увагу на смерті українських дітей

Уже чотири тижні в європейських та американських містах проходять Марші українських матерів, які разом із дітьми були змушені залишити дім через війну. Про це повідомив керівник агенції PR Batteries Роман Мединський для «Укрінформ».

«Марш матерів – це рух українських жінок, які виходять на головні площі та вулиці міст задля того, щоб тема війни в Україні залишалась головною у світовому порядку денному. Ми працюємо разом, щоб постійно нагадувати всій світовій спільноті, що вбивство дітей в Україні – це спільна біда, спільне горе, тому що чужих дітей не буває, а ворог може прийти й до їхніх міст», – розповів Мединський.

Цими вихідними Марші матерів провели в Кракові, Братиславі й Кишиневі, а також уже втретє – у Мюнхені та вчетверте – в Атланті. До акцій додають ляльок у скривавлених простирадлах, що символізують сотні дітей, убитих російськими військовими. Багато українок на марші були одягнені в траурний чорний одяг, щоб ушанувати пам’ять загиблих у Бучі, Краматорську, Маріуполі, Ірпені й інших містах України.

Уперше Марш матерів пройшов у Братиславі, де зібралися понад 800 українських матерів і велика кількість словаків. Загалом Марші матерів уже об’єднали 14 країн, де збиралися тисячі людей на центральних площах 23 міст. Акції проводитимуть і надалі, найближчим часом – у Бухаресті, Стамбулі, Кошице.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.