Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Ватикані запропонували, щоб українка й росіянка разом несли хрест у Колізеї

Посол України у Ватикані вже заявив, що це неможливо

У Страсну п’ятницю 15 квітня Ватикан планує, щоб під час Хресної дороги в Колізеї українка та росіянка разом тримали хрест. Про це пише hromadske.

Раніше пресслужба Ватикану заявила, що під час ХІІІ станції, зупинці на Хресній дорозі, хрест триматимуть сім’ї українки та росіянки, що разом працюють у госпісі. Також вони додали уривок роздумів-молитов папи Римського Франциска: «Де Ти, Господи? Де Ти сховався? Ми хочемо свого колишнього життя. Чому все це? Якою є наша провина? Чому Ти нас покинув? Чому Ти покинув наші народи? Чому Ти в такий спосіб розділив наші сім’ї? [...] Промов серед мовчання смерті та поділів і навчи нас творити мир, бути братами й сестрами, відбудувати те, що бомби хотіли би знищити».

У заяві додали, що під час цих роздумів-молитви хрест буде в руках Ірини й Альбіни, які прибули до Італії два десятиліття тому, а нині працюють у відділенні паліативної опіки.

На заяву Ватикану вже відреагував Надзвичайний і Повноважний посол України у Ватикані Андрій Юраш. Він повідомив, що наразі представникам Ватикану намагаються пояснити, чому ця ідея є недоречною.

«Посольство розуміє та поділяє загальну стурбованість української та багатьох інших спільнот щодо ідеї зібрати разом українських і російських жінок, щоб нести Хрест під час П’ятничної Хресної Дороги в Колізеї. Зараз ми працюємо над питанням, намагаючись пояснити неможливість його реалізації й очікувані наслідки», – написав Юраш.

Фото: flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.