Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні побудують центри тимчасового житла «Паляниця Дім»

Для українців, які втратили житло через війну

В Україні почнуть будувати центри тимчасового житла «Паляниця Дім» для українців, які втратили житло через війну. Про це пише БЖ.

Для будівництва використовуватимуть геодезичні куполи. Завдяки такій технології будинки не втратять міцності навіть за пошкодження до 30% площі. Вони також не потребують фундаменту й мають вільне планування через відсутність колон. Також купол витримує вітрові навантаження 120 км/год і снігові – до 160 кг/м2.

Будинки-куполи мають якісну звукоізоляцію, а також кращу енергоефективність і вентиляцію, на відміну від прямокутних будинків. На спорудження потрібно на 60% менше матеріалів, ніж для будівництва прямокутного будинку такої ж самої площі. Завдяки цьому зведення одного центру триватиме всього 5–6 тижнів.

В одному будинку може проживати родина до 6 осіб. У кожному містечку для мешканців побудують кафе-їдальню з зоною відпочинку, медичний госпіталь і центр надання психологічної й інших допомог.

Перший центр «Паляниця Дім» побудують в Івано-Франківській області. Загалом на першому етапі планується побудувати щонайменше 250 будинків у безпечних регіонах України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.