Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Львові напали на засновницю «Маршу жінок» Олену Шевченко

Зловмисник використав перцевий балончик

У Львові зловмисник напав на засновницю організації «Марш жінок» Олену Шевченко –ЛГБТ+ активістку та захисницю прав жінок в Україні.

Як повідомляють в організації, напад стався не випадково. Зловмисник попередньо «привітався» з Оленою, а потім використав перцевий балончик. Наразі Шевченко в безпеці.

Шевченко повідомила, що отримала хімічний опік обличчя та очей. За її словами, це сталося після розвантаження гуманітарної допомоги для жінок та дітей із «Маршу Жінок».

«Я залишилася на вулиці розмовляти по телефону. У цей час до мене підійшов хлопець у темному одязі. Він спитав: «А тут взагалі можно стояти» і показав на вітрину магазину, я розвернулася подивитися про що він питає і в цей час він залив мене газовим балоном. Речовини було так багато, що весь під’їзд і інші приміщення ще досі небезпечні для дихання», – розповіла правозахисниця.

Шевченко додала, що, судячи з відео на камерах, нападників було двоє. Один був із балончиком, а інший стояв поряд, спостерігаючи.

«Ми вимагаємо негайного розслідування цієї цілеспрямованої атаки! Олена надає важливу допомогу людям під час війни, робить все для того, аби допомогти жінкам, дітям та найбільш вразливим з нас. Її потрібно захищати за будь-яку ціну», – наголосили в повідомленні «Маршу жінок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.