Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДПСУ повідомила про зміни правил перетину держкордону. Що змінилося?

Виїзд за внутрішнім паспортом скасовано

Оновлено: Українці зможуть і надалі виїжджати до ЄС за внутрішнім паспортом – ДПСУ

Повнолітніх українців пропускатимуть через державний кордон виключно за дійсними закордонними паспортними або іншими, передбаченими законодавством, документами. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

За словами речника Андрія Демченка, у перші тижні війни на кордоні спостерігалася гуманітарна катастрофа: тисячі людей штурмували кордон, сервісні центри не працювали. Тоді прийняли рішення пропускати громадян або за внутрішніми паспортами, або за іншими документами, за якими можна було ідентифікувати особу. Наразі такої авральної ситуації немає, тому людям «варто дотримуватися визначеного порядку».

Щодо людей, які їдуть з регіонів, де зараз тривають бойові дії, прикордонники можуть ухвалювати окреме рішення за відсутності закордонного паспорта. Те ж саме стосується осіб, які прямують за кордон з метою лікування. Необхідно мати необхідні документи, які підтверджують мету поїздки.

У період дії воєнного стану виїзд дітей до 16 років можливий у супроводі одного з батьків, бабусі, дідусі, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою. Документ має бути завірений органом опіки, виїзд можливий без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (у випадку відсутності паспорта громадянина України).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.