Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новинирф використовує викрадену з Маріуполя 12-річну дівчинку у своїх пропагандистських відео

Як «доказ» того, що її не викрадали

В рф використовують викрадену з Маріуполя 12-річну Кіру Обедінську для створення пропагандистських відео. Про це повідомляє CNN.

Російські ЗМІ показали відео, де Кіра «радісно розповідає» про те, як їй іноді дозволяють дзвонити до дідуся. За словами одного російського телеведучого, це «доказ» того, що дівчинку не викрадали. Саму заяву про викрадення телеведучий назвав черговим «українським фейком».

Водночас Олександр, дідусь Кіри, напередодні отримав аудіоповідомлення від онуки з проханням не плакати. Він розповів, що йому телефонував представник сепаратистського уряду в Донецьку та запросив приїхати й забрати дівчинку, однак це було неможливо через бойові дії. Олександр також дзвонив до лікарні, в якій нині перебуває Кіра: там йому сказали, що дівчинку зрештою відправлять до дитячого будинку в росії й видадуть нові документи.

Нагадаємо, росіяни викрали 12-річну Кіру, коли її намагалися евакуювати з Маріуполя разом з іншими місцевими жителями. Під час спроби покинути місто вона отримала поранення через вибух міни. Після цього дівчинку забрали представники збройних сил рф і вивезли на підконтрольну їм територію окупованого Донбасу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.