Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіністр освіти підтримав ініціативу скасувати вивчення російської мови в українських школах

З 1 вересня

В ефірі телемарафону на ICTV міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що не проти того, щоб ліквідувати вивчення російської мови в українських школах, про це повідомляє «Громадське».

«Я, в принципі, підтримую таку ініціативу, але треба дивитися, щоб це було на вибір школи, педради. Але ми підтримуємо таку ініціативу», – зазначив міністр.

На які саме предмети замінять години, що віддавали під вивчення російської мови, поки невідомо. Проте міністр додав, що це буде ухвалювати кожна школа окремо. Наприклад, їх можна буде виділити на самопідготовку або творчу освіту. Ініціативу впроваджуватимуть вже з першого вересня.

Зі свого боку, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у дописі на фейсбуці заявив: «Я поділяю застереження міністра освіти й науки, а також освітнього омбудсмена, що до кінця цього навчального року вчителів російської мови, якщо вони не викладали нічого іншого, можливо відправити на простій. А вже з 1 вересня цю дисципліну замінити іншими, збільшивши частку вивчення інших важливих предметів, а саме: «Історія України», «Українська мова», «Українська література», «Математика» й «Англійська мова», – зазначив Кремінь.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.