Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКерівниці парламентів країн ЄС зустрінуться на польсько-українському кордоні

Щоб узгодити подальші дії країн союзу щодо підтримки України

Керівниці парламентів країн Євросоюзу разом із заступницею Голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк 20 квітня відвідають пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин» на польсько-українському кордоні. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Війна в Україні має жіноче обличчя», – зазначила під час брифінгу для ЗМІ у Варшаві маршалок Сейму Польщі Елжбєта Вітек.

За її словами, жінки та діти чи не найбільше страждають від російської збройної агресії в Україні. Вітек повідомила, що Польща та інші країни ЄС повинні надати їм максимальну допомогу, щоб українські чоловіки, які зараз захищають свою країну та всю Європу, не переживали за своїх рідних.

Також вона підкреслила, що керівниці парламентів країн ЄС самі є мамами і бабусями, тож розуміють страждання українських жінок, перенесені тортури в окупованих районах і невпевненість через необхідність виїзду за кордон.

Вітек додала, що через два тижні після цієї поїздки відбудеться онлайн-зустріч керівниць парламентів країн ЄС. Під час зустрічі обговорюватимуть подальші дії країн союзу щодо надання допомоги Україні.

Фото: Agencja Gazeta

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.