Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОкупанти зґвалтували щонайменше 400 українських дітей і дорослих – Денісова

Люди звертаються на безкоштовну лінію психологічної підтримки

Більше 400 людей уже повідомили про випадки сексуального насильства з боку російських окупантів. Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в інтерв’ю «Суспільне Новини».

Омбудсменка заявила, що повідомлення надходять на безкоштовну лінію психологічної підтримки для постраждалих від сексуального насильства. З 1 по 14 квітня Офіс омбудсменки отримав близько 400 звернень, і їхня кількість зростає.

Зокрема, дзвінки почалися після звільнення Київської області українськими захисниками. Та Денісова зазначила, що звернення про зґвалтування надходять не лише зі звільнених, а й із захоплених територій, як тільки там відновлюється зв’язок.

«Наші 5 психологів не справляються з цим навантаженням. Тож я висловила прохання ЮНІСЕФ, щоб вони збільшили майже вдвічі кількість психологів, щоб і допомога була якісною, і щоб не було вигоряння, зокрема цих психологів, які і вдень, і вночі отримують такі звернення. І ці випадки дуже страшні», – наголосила омбудсменка.

Денісова додала, що досі немає жодної людини, яка захотіла дати свідчення слідчим органам. Багато постраждалих не пам’ятають усього, що з ними відбувалося.

Омбудсменка поділилася, що пережите сексуальне насильство може вплинути на бажання або здатність жінок народжувати дітей, і це має ознаки геноциду. Окрім цього, унаслідок зґвалтувань серед дівчат-підлітків є вагітні, а в дітей з’являються думки про самогубство та почуття провини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.