Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидентка Словаччини засудила окупантів у військових і сексуальних злочинах

Зузана Чапутова опублікувала відеозвернення

Президентка Словаччини Зузана Чапутова опублікувала відеозвернення до російських військових. У ролику президентка засудила військову агресію рф і наголосила на жорстокості та сексуальних злочинах, які скоюють окупанти.

«Ви виправдовуєте своє вторгнення словами про «звільнення». Але від чого ви хотіли «звільнити» Тетяну з Ірпеня, убиту разом із двома дітьми російською гранатою, коли вони просто бігли по вулиці, що мала бути частиною «зеленого» коридору? Або Аліну з Гостомеля, яку зґвалтував один із вас у машині? Вона навіть не закричала, тому що поряд не було нікого, хто міг би їй допомогти. Вона думала тільки про те, як вижити», – каже Чапутова російською мовою.

У відео президентка звернулася до російських солдатів, у яких «ще є рештки людяності», із проханням закінчити війну.

«Щодня ви тільки збільшуєте армію поранених душ і тіл жінок, дітей і невинних людей. Завдавати болю беззахисним – це прояв найбільшої слабкості [...] Я жінка, мати, і, коли щодня бачу нові та нові жахливі свідчення, я не знаходжу слів. Я бачу лише обличчя десятків жінок і дітей, цивільних осіб, які проходять через нестерпні страждання. Я бачу перед собою душі людей, назавжди зранені стражданнями», – сказала президентка Словаччини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.