Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕвакуйована з «Азовсталі» мешканка Маріуполя розповіла про життя в бункерах під заводом

«Ви просто не уявляєте, що ми пережили, це терор»

Евакуйована з «Азовсталі» 37-річна жителька Маріуполя Наталя Усманова розповіла The Guardian, як жили люди в оточеному російськими військами заводі.

За її словами, щораз, коли російські бомби падали на завод, вона думала, що в неї зупиниться серце. «Коли бункер почав трястися, у мене була істерика, за це може підтвердити мій чоловік. Я так хвилювалася, що бункер провалиться», – розповіла Наталя.

Вона згадала про нестачу кисню та страх, що охоплював людей, які ховалися разом із нею в «Азовсталі». Наталя також розповіла, що під час евакуації жартувала зі своїм чоловіком про те, що їм більше не доведеться ходити в туалет із ліхтариком.

«Ви просто не уявляєте, що ми пережили, це терор, – сказала Усманова. – Я там жила, усе життя пропрацювала, але те, що ми там побачили, було просто жахливе».

Наталю разом з іншими цивільними вивезли до села Безіменне Донецької області, яке тимчасово знаходиться під контролем російських окупантів. Нині на заводі «Азовсталь» залишаються заблокованими понад 600 поранених військових, а також близько тисячі цивільних мешканців міста, зокрема жінки та діти.

Фото: Alexander Ermochenko

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.