Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії колишні злочинці пропонують житло українкам – BBC

Видання розповіло про недоліки британської програми

Жителі Великої Британії, які відбули покарання або були звинувачені в шахрайстві й домашньому насильстві, пропонують житло українським переселенкам. Про це свідчить дослідження, опублікуване BBC.

У межах програми Homes for Ukraine британці офіційно можуть запропонувати житло на 6 місяців. Водночас домівки, які пропонують урядові програми, не завжди відповідають вимогам. Українці часто повідомляють про відсутність їжі, тепла та потрібних меблів, як-от ліжка, у запропонованих квартирах. За прихисток українців британці отримують 350 фунтів щомісяця.

Окрім цього, українці часто звертаються по допомогу не до соціальних служб чи благодійних організацій, а користуються неперевіреними групами у Facebook. У таких групах також можуть пропонувати житло, яке виявляється не придатним для життя, через що українські переселенці змушені шукати щось інше.

У неофіційних групах свої пропозиції розміщують чоловіки з судимостями за злочини сексуального характеру. Часто вони наголошують, що готові надати житло «неодруженим українкам». Один інформатор повідомив BBC, що 30% усіх зареєстрованих господарів житла для прихистку є самотніми чоловіками старше 40 років – більшість із них готові прийняти жінок від 20 до 30 років.

Висновки BBC викликають «глибоке занепокоєння та підривають програму спонсорства», сказала Робіна Куреші, виконавча директорка Positive Action in Housing. Вона назвала цю схему небезпечною й додала, що уряд «створив хаос без жодних перевірок ризиків і жодної належної обачності».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.