Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Дитяче харчування буде непотрібним, якщо діти помруть». Зеленська дала нове інтерв’ю

Перша леді подякувала Великій Британії та закликала дати Україні зброю

Перша леді України Олена Зеленська дала інтерв’ю британській щоденній програмі Good morning, Britain. Вона вкотре закликала західних партнерів передати Україні більше зброї й наголосила, що дітям не знадобиться гуманітарна допомога, якщо вони помруть.

«Ми вдячні за гуманітарну допомогу, за притулок для наших людей. Дуже вдячні. Однак слід розуміти, що дитяче харчування буде непотрібним, якщо діти помруть. Підгузки – добре, але якби мами могли їх міняти не в підвалах. Нам потрібна зброя. Так, мамам, дітям і людям похилого віку в Україні потрібна зброя, яку візьмуть їхні захисники та відженуть ворога від кордонів Європи», – заявила Зеленська.

Вона також подякувала Великій Британії за їхню рішучу позицію щодо України й зазначила, що від Бориса Джонсона «ми отримуємо абсолютне розуміння не лише на словах, а й у такій терміновій допомозі зі зброєю».

Крім того, перша леді наголосила на важливості працевлаштування для українських мам у Британії. Вона зауважила, що створення літніх таборів для дітей дозволило б мамам влаштуватися на роботу, а дітям – отримати новий досвід, поспілкуватися з однолітками й вивчити мову.

На питання про те, що потрібно зробити, щоб притягнути путіна та всіх винних у воєнних злочинах до відповідальності Зеленська відповіла, що потрібна рішуча воля міжнародної спільноти, світових лідерів і відповідних міжнародних інституцій. За її словами, вони повинні мати силу волі назвати звірства та злочини саме звірствами та злочинами, а геноцид проти українського народу з боку росії – геноцидом.

В інтерв’ю Зеленська також поділилася, що часто плаче й відчуває горе. За її словами, їй страшно звикнути до війни.

«Трагедій уже стільки, що вони намагаються стати буденністю, як для тих маріупольців, яким доводиться йти за водою повз трупи сусідів», – сказала вона.

Зеленська наголосила, що люди повинні щодня говорити собі: «Я ніколи до цього не звикну й не маю такого права». Вона також не сумнівається, що Україна переможе.

«У наших соцмережах є вислів: «Вірю в Збройні сили України». Тому я вірю в Збройні сили та в українців, кожен з яких виконує свою роботу: рятує, піднімає економіку, відбудовує, розміновує… І я повірю, що війна закінчилася, коли останній російський солдат покине Україну», – заявила Зеленська.

Фото: ОП

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.